Grah na žlicu na superbrzi način - evo kako!

Getty Images
Najveći dio vremena oduzet će vam sjeckanje povrća, dok će vam za kuhanje ovog jednostavnog, ali ukusnog jela na žlicu trebati tek pola sata.
Vidi originalni članak

Sezonsko korjenasto povrće i začini dat će grahu finu aromu, a kobasica onaj mesni dio koji nam često baš nedostaje. Ovo grah varivo priprema se brže nego što možete zamisliti. ,

Dok se kuha, pripremite dodatke poput kruha i peciva, pa navalite na još vrući tanjur jednostavnog, ali raskošnog jela.

 

pregacha Ričet - varivo koje miriše na djetinjstvo

slasno i fino Okrijepite se finim varivom od slanutka s kobasicom

 

Potrebno vam je:

  • 1 veća glavica luka
  • 2 mrkve
  • 1 komad korijena celera
  • 1 par kobasica
  • 1 konzerva graha
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • Lovorov list
  • Sitno sjeckani svježi peršin
  • Temeljac ili voda
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Luk nasjeckajte na sitno, pa ga pirjajte na masti ili ulju.
  2. Za to vrijeme nasjeckajte mrkvu i celer, pa ih dodajte luku. Dobro promiješajte i pustite da se pirja tri minute, a zatim dodajte kobasicu koju ste nasjeckali na kolutiće.
  3. Dodajte vode ili temeljca, začinite mljevenom crvenom paprikom, lovorom, soli i paprom. Pustite da se krčka oko 20 minuta ili dok mrkva ne omekša.
  4. Dodajte grah i kuhajte još pet do deset minuta.Poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr