Recepti 31. siječnja 2019.

Grah na žlicu na superbrzi način - evo kako!

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Najveći dio vremena oduzet će vam sjeckanje povrća, dok će vam za kuhanje ovog jednostavnog, ali ukusnog jela na žlicu trebati tek pola sata.

Sezonsko korjenasto povrće i začini dat će grahu finu aromu, a kobasica onaj mesni dio koji nam često baš nedostaje. Ovo grah varivo priprema se brže nego što možete zamisliti. ,

Dok se kuha, pripremite dodatke poput kruha i peciva, pa navalite na još vrući tanjur jednostavnog, ali raskošnog jela.

 

Ričet Možda vas zanima... Ričet - varivo koje miriše na djetinjstvo Kolumne Možda vas zanima... Okrijepite se finim varivom od slanutka s kobasicom Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Potrebno vam je:

  • 1 veća glavica luka
  • 2 mrkve
  • 1 komad korijena celera
  • 1 par kobasica
  • 1 konzerva graha
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • Lovorov list
  • Sitno sjeckani svježi peršin
  • Temeljac ili voda
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Luk nasjeckajte na sitno, pa ga pirjajte na masti ili ulju.
  2. Za to vrijeme nasjeckajte mrkvu i celer, pa ih dodajte luku. Dobro promiješajte i pustite da se pirja tri minute, a zatim dodajte kobasicu koju ste nasjeckali na kolutiće.
  3. Dodajte vode ili temeljca, začinite mljevenom crvenom paprikom, lovorom, soli i paprom. Pustite da se krčka oko 20 minuta ili dok mrkva ne omekša.
  4. Dodajte grah i kuhajte još pet do deset minuta.Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Vid1234 19:18 31. Siječanj 2019.

    To nije to iz konzerve🤮

  • zagorskipastuh 15:31 31. Siječanj 2019.

    još dodaš krumpir i napraviš zafrig, pa imaš pravi čušpajz