Varivo od kelja s kobasicama i grahom zasitno je jelo koje savršeno prija na ovakve prohladne i kišne dane
Vani lije kiša, a ti si na toplom, ispod dekice. Ili radiš i ne da ti se van na ručak... Kakav god scenarij bio, imamo super rješenje za tebe - prefino, zasitnovarivo od kelja s kobasicama i grahom koje će ti uljepšati ovaj kišan dan, dobro te zasititi i ugrijati. A pojest ćeš i dosta zdravog povrća!
Priprema ovog variva je jednostavna, a ako ti i nedostaje nečeg od navedenih sastojaka lako ih možeš zamijeniti - kobasicu zamijeni slaninom, šunkom, sušenom kobasicom..., umjesto pilećeg možeš koristiti povrtni temeljac ili vodu, umjesto bijelog graha iz konzerve - onaj smeđi... Za sve postoji rješenje! Uživaj uz varivo od kelja s kobasicama i grahom!
Kelj - tko ga ne bi volio!?
foto: Monika Grabkowska/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Varivo od kelja s kobasicama i grahom
15 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Kelj
1
kom
Dimljena kobasica
250
g
Luk
1
kom
Češnjak
3
režanj
Bijeli grah (iz konzerve)
1
kom
Lovorov list
1
kom
Pileći temeljac
1,50
l
Suncokretovo ulje
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Tjestenina
150
g
Postupak
Kobasicu nareži na kolutove i kratko preprži u dubokom loncu. Izvadi i ostavi sa strane.
U isti lonac, na masnoću od prženja kobasica, dodaj malo maslinova ulja pa preprži sitno nasjeckani luk, dodaj češnjak i kelj nasjeckan na trakice.
Promiješaj, smanji vatru, poklopi i pusti da kelj uvene, uz povremeno miješanje. Posoli i popapri.
Nakon što kelj uvene, dodaj ocijeđeni i isprani grah, lovorov list, kobasicu i pileći temeljac, pusti da prokuha, pa smanji vatru i kuhaj još 10 minuta. Dodaj tjesteninu i kuhajte dok tjestenina ne bude gotova.