Recepti 18. siječnja 2024.

Utjeha na kišni dan - varivo od kelja s kobasicama

Varivo od kelja s kobasicama i grahom
Varivo od kelja s kobasicama i grahom foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Varivo od kelja s kobasicama i grahom zasitno je zimsko jelo koje savršeno prija na ovakve hladne i kišne dane

Vani je kiša, a ti si na toplom, ispod dekice. Ili radiš i ne da ti se van na ručak... Kakav god scenarij bio, imamo super rješenje za tebe - prefino, zasitno varivo od kelja s kobasicama i grahom koje će ti uljepšati ovaj kišan dan, dobro te zasititi i ugrijati. A pojest ćeš i dosta zdravog povrća!

 

Varivo od leće i povrća s kobasicama Možda vas zanima... Varivo od leće i povrća s kobasicama otjerat će kišu Recepti

 

Priprema je jednostavna, a ako ti i nedostaje nečeg od navedenih sastojaka lako ih možeš zamijeniti - kobasicu zamijeni slaninom, šunkom, sušenom kobasicom..., umjesto pilećeg možeš koristiti povrtni temeljac ili vodu, umjesto bijelog graha iz konzerve - onaj smeđi... Za sve postoji rješenje! Uživaj uz varivo od kelja s kobasicama i grahom!

kelj | Author: Monika Grabkowska/Unsplash Kelj - to divno zimsko povrće foto: Monika Grabkowska/Unsplash

Varivo od kelja s kobasicama i grahom

Sastojci:

  • 1 srednja glavica kelja
  • 250 g domaćih kobasica (za kuhanje, odnosno pečenje, prženje)
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 konzerva bijelog graha
  • 1 lovorov list
  • 1,5 l pilećeg temeljca
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • 150 g tjestenine (pužići)

 

kelj Možda vas zanima... Eto veselja: Top 11 recepata od kelja! Špajza

 

Postupak:

  1. Kobasicu nareži na kolutove i kratko preprži u dubokom loncu. Izvadi i ostavi sa strane.
  2. U isti lonac, na masnoću od prženja kobasica, dodaj malo maslinova ulja pa preprži sitno nasjeckani luk, dodaj češnjak i kelj nasjeckan na trakice.
  3. Promiješaj, smanji vatru, poklopi i pusti da kelj uvene, uz povremeno miješanje. Posoli i popapri.
  4. Nakon što kelj uvene, dodaj ocijeđeni i isprani grah, lovorov list, kobasicu i pileći temeljac, pusti da prokuha, pa smanji vatru i kuhaj još 10 minuta. Dodaj tjesteninu i kuhajte dok tjestenina ne bude gotova.
  5. Posluži toplo. 

 | Author: Monika Grabkowska/Unsplash Kelj - tko ga ne bi volio!? foto: Monika Grabkowska/Unsplash

Imamo još odličnih recepata za slasno zimsko varivo...

 

Ričet varivo Možda vas zanima... Zgusni jela na žlicu na zdraviji i ukusniji način Špajza kelj Možda vas zanima... Isprobaj tri ukusna i brza jela s keljom Recepti Ričet Možda vas zanima... Ričet - varivo koje miriše na djetinjstvo Kolumne Pašta fažol Možda vas zanima... Pašta fažol pravo je zimsko jelo koje će te ugrijati Recepti Varivo od kiselog kupusa Možda vas zanima... Prezimi uz pikantno varivo od kiselog kupusa Recepti Varivo od kelja Možda vas zanima... Varivo od kelja: Dobro poznati okusi djetinjstva Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.