Doručak s nogu od zobenih pahuljica i jogurta

SHUTTERSTOCK Košarice od zobenih pahuljica
Recept idealan za one koji vole nešto drugačije, neobično - i sve što se jede s nogu
Vidi originalni članak

Ako tražiš novu, staru ideju za doručak svakako provjeri ovaj recept! Provjerene namirnice i dobro znani okus, ali u novom ruhu. Ove košarice bit će zvijezde svakog doručka i bruncha.

U ovom si receptu možeš dati malo kreativnog oduška. U samu smjesu slobodno dodaj malo nasjeckanih orašastih plodova, suho voće, kokos ili pak komadiće tamne čokolade. Što se tiče punjenja - izbor je samo tvoj!

 

za slatka jutra Donosimo ti dva sjajna recepta za granolu

 

Sastojci:

  • 1 zrela banana srednje veličine
  • 80 grama meda
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/4 žličice soli
  • 400 g jogurta
  • maslac za premazivanje

 

oliver vs. ramsay Slavni chefovi obožavaju granolu. Imamo recepte!

 

Priprema:

  1. Kalup za šest muffina dobro operi i premaži ga maslacem s vanjske strane.
  2. Bananu zgnječi u pire, a zatim joj dodaj med i promiješaj sve zajedno.
  3. U drugu posudicu dodaj zobene pahuljice, cimet i sol i pomiješaj sve. 
  4. Smjesu zobi dodaj u prvotnu smjesu banane i meda pa još jednom dobro promiješaj.
  5. Dobivenu smjesu rukama rasporedi uz vanjsku stranu kalupa za muffine, onu koju si premazala maslacem. Dobro ih pritisni i zatim kalup za muffine stavi u hladnjak na sat vremena do dva sata.
  6. Zatim zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Košarice izvadi iz hladnjaka, provjeri jesu li se stisnule pa ubaci u pećnicu na 10-ak minuta.
  7. Izvadi van i ostavi da se hlade 20 minuta. Svaku dobivenu čašicu napuni jogurtom, voćem i dodacima po izboru.

 

Bez pečenja! Granola pločice sa suhim smokvama i bademima

Posjeti Gastro.hr