Grčka salata s piletinom

Thinkstock
Ova grčka salata priprema se kao pulled meat, popularna američka metoda pripremanja mesa za sendviče, ali i druga jela. Meso je gotovo kada se lakoćom može odvojiti s kosti, ili motati oko vilice poput špageta.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 269

Ovaj ručak se dugo priprema, pa složite pritom i neko predjelo za ukućane i ostale gladuše...


Kako napraviti popularni pulled pork u pećnici?

 

Meso

  • 3 žlice rajčice
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 žlica senfa
  • 1 mala žlica meda
  • 0.75 male žlice čilija u prahu
  • 0.50 male žlice kumina
  • 0.25 male žlice papra
  • 0.13 mala žlica đumbira
  • 340 g pilećeg zabatka

 

NE MOŽE BOLJE Ovo morate voljeti: Pulled beef tacos

 

Salata

  • 1 glavica salate
  • 2 veće rajčice
  • 0.50 krastavca
  • 0.50 glavice luka
  • 0.50 šalice feta sire
  • 0.50 šalica masline

 

Fantastičan spoj! Grčka salata s mesnim okruglicama i risonima

 

Priprema

  1. Izmiješajte prvih devet sastojaka za meso u posudi i zakuhajte na niskoj temperaturi. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte povremeno miješajući dok meso ne omekša. Maknite s vatre i vilicom nakidajte dvije šalice piletine.
  2. U zdjeli pomiješajte salatu s pola preljeva. Stavite je na tanjur pa na nju stavite piletinu, narezane rajčice, krastavac, luk, fetu i masline. Polijte preostalim preljevom i poslužite.

 

Posjeti Gastro.hr