gastro postao
Ova grčka salata priprema se kao pulled meat, popularna američka metoda pripremanja mesa za sendviče, ali i druga jela. Meso je gotovo kada se lakoćom može odvojiti s kosti, ili motati oko vilice poput špageta.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 269
Ovaj ručak se dugo priprema, pa složite pritom i neko predjelo za ukućane i ostale gladuše...
Meso
- 3 žlice rajčice
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 žlica senfa
- 1 mala žlica meda
- 0.75 male žlice čilija u prahu
- 0.50 male žlice kumina
- 0.25 male žlice papra
- 0.13 mala žlica đumbira
- 340 g pilećeg zabatka
Salata
- 1 glavica salate
- 2 veće rajčice
- 0.50 krastavca
- 0.50 glavice luka
- 0.50 šalice feta sire
- 0.50 šalica masline
Priprema
- Izmiješajte prvih devet sastojaka za meso u posudi i zakuhajte na niskoj temperaturi. Smanjite vatru, poklopite i kuhajte povremeno miješajući dok meso ne omekša. Maknite s vatre i vilicom nakidajte dvije šalice piletine.
- U zdjeli pomiješajte salatu s pola preljeva. Stavite je na tanjur pa na nju stavite piletinu, narezane rajčice, krastavac, luk, fetu i masline. Polijte preostalim preljevom i poslužite.