Gulaš od slanutka sa vegetarijanskim sirom i kus- kusom

Thinkstock
Dok se gulaš od mesa može kuhati satima, ovaj vegeterijanski gulaš gotov je za svega 30 minuta
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 150

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica slanutak, konzerva
  • 0.50 kom mladi luk
  • 0.50 kom crvena paprika
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 57 g sok od rajčice (prirodni svježi)
  • 1 mala žlica peršin, list
  • 15 g sojin sir
  • ulje maslinovo
  • 2 žlica kuskus
  • 0.50 šalica voda

Priprema

  1. U zakuhalu vodu dodajte kus-kus, promiješajte i poklopite, pustite da odstoji 5 minuta. Lagano izmiješajte vilicom. Dodajte sol i ostavite da se ohladi.
  2. Isjeckajte luk, papar, rajčicu i češanj češnjaka. Zagrijte ulje u teflon tavi. Dodajte luk, papriku i češanj češnjaka, kuhajte na laganoj vatri 3-4 minute ili dok luk omekša.
  3. Dodajte isjeckanu rajčicu i kuhajte još dvije minute. Ulijte umak od rajčice i peršin te kuhajte dodatne 2-3 minute. Dodajte slanutak i pustite da zakuha.

Dok se gulaš od mesa može kuhati satima, ovaj vegeterijanski gulaš gotov je za svega 30 minuta

Posjeti Gastro.hr