Recepti 13. listopada 2014.

Gulaš od slanutka sa vegetarijanskim sirom i kus- kusom

Gulaš od slanutka sa vegetarijanskim sirom i kus- kusom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Dok se gulaš od mesa može kuhati satima, ovaj vegeterijanski gulaš gotov je za svega 30 minuta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 150

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica slanutak, konzerva
  • 0.50 kom mladi luk
  • 0.50 kom crvena paprika
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 57 g sok od rajčice (prirodni svježi)
  • 1 mala žlica peršin, list
  • 15 g sojin sir
  • ulje maslinovo
  • 2 žlica kuskus
  • 0.50 šalica voda

Priprema

  1. U zakuhalu vodu dodajte kus-kus, promiješajte i poklopite, pustite da odstoji 5 minuta. Lagano izmiješajte vilicom. Dodajte sol i ostavite da se ohladi.
  2. Isjeckajte luk, papar, rajčicu i češanj češnjaka. Zagrijte ulje u teflon tavi. Dodajte luk, papriku i češanj češnjaka, kuhajte na laganoj vatri 3-4 minute ili dok luk omekša.
  3. Dodajte isjeckanu rajčicu i kuhajte još dvije minute. Ulijte umak od rajčice i peršin te kuhajte dodatne 2-3 minute. Dodajte slanutak i pustite da zakuha.

Dok se gulaš od mesa može kuhati satima, ovaj vegeterijanski gulaš gotov je za svega 30 minuta

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.