Heljda sa šampinjonima

Iskoristite pomalo zaboravljenu heljdu u ovom jelu sa šampinjonima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 14

Potrebno vam je

  • 200 g heljda
  • 1 kom ljubičasti luk
  • 350 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 0.50 mala žlica crvena paprika
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Heljdu operite i kuhajte u slanoj vodi oko 30 min. Kada je heljda kuhana ocijedite je od suvišne tekućine.
  2. Luk narežite na trakice, a šampinjone prerežite na polovice.
  3. Na maslinovom ulju popržite trakice luka, dodajte gljive i pržite 10-tak min. Začinite sa soli i paprom.
  4. U gljive umješajte heljdu, dobro promiješajte, začinite tucanom paprikom i poslužite toplo.
Posjeti Gastro.hr