gastro postao
Iskoristite pomalo zaboravljenu heljdu u ovom jelu sa šampinjonima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 14
Potrebno vam je
- 200 g heljda
- 1 kom ljubičasti luk
- 350 g šampinjoni (uzgojeni)
- 0.50 mala žlica crvena paprika
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Heljdu operite i kuhajte u slanoj vodi oko 30 min. Kada je heljda kuhana ocijedite je od suvišne tekućine.
- Luk narežite na trakice, a šampinjone prerežite na polovice.
- Na maslinovom ulju popržite trakice luka, dodajte gljive i pržite 10-tak min. Začinite sa soli i paprom.
- U gljive umješajte heljdu, dobro promiješajte, začinite tucanom paprikom i poslužite toplo.