Hobotnica ispod peke s tajnim sastojkom

Ivana Ivanović/PIXSELL
Dobar stari provjereni recept viške konobe Roki's za najsočniju i najmekšu hobotnicu.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 997

Potrebno vam je

  • 1600 g hobotnice
  • 1 kg krumpira
  • 2 glavice luka
  • 1 češnjak
  • 2 mrkve
  • 3 dl ulja maslinovog
  • 5 vezica peršina
  • 1 šalica riže
  • 3 dl vina

jelo od mekušaca Terina od hobotnice


 

Jednostavna mediteranska salata od hobotnice

Priprema

  1. Dno posude pokrijte maslinovim uljem pa složite krumpir, luk narezan na ploške, mrkvu na kolutove, sitno sjeckani peršin i režnjeve češnjaka koje zgnječite. Dodajte prstohvat soli.
  2. Hobotnicu očistite od iznutrica i izvadite joj zub, stavite na povrće u posudi za pečenje te podlijte vinom.
  3. Pokrijte pekom i pecite pod žarom oko sat vremena.
  4. Dvadeset minuta prije kraja dodajte oparenu rižu, a prema želji, možete odliti i višak tekućine.

Namirnica tjedna Hobotnica - stvorena za ukusne maštarije

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr