gastro postao
Jedan stariji recept iz kuhinje slavnog chefa Tomislava Gretića
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 206
Potrebno vam je
- 800 g hobotnica
- 100 g masline, crne
- 100 g peršin, list
- 100 g celer stabljika
- 200 g rajčica, crvena
- 150 g rukola
- 1 kom limun
- ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Hobotnicu skuhati i vruću staviti u kalup sa kosanim maslinama, peršinom i celerom.
- Pritisnuti utegom i ostaviti 24 sata u frižideru.
- S oštrim nožem izrezati na tanke šnite, začiniti limunovim sokom, maslinovim uljem, soli i paprom.
- Ukrasiti s rikulom i rajčicom.
Izvor Tomislav Gretić