gastro postao
Lagana i osvježavajuća, meka i sočna, lako je moguće da će ova salata postati hit vašeg ljeta.
Salata od hobotnice na ovaj, lagan mediteranski način, idealan je obrok za ljetne dane na moru. Potrebna vam je samo svježa hobotnica i popratni dodaci poput začina. Učinite hobotnicu zvijezdom ovog jela, uživajte u njoj svim osjetilima. Jednostavna za pripremu, ova salata donijet će prave mediteranske okuse na vaš tanjur.
Potrebno vam je:
- Hobotnica
- Lovor
- Češnjak
- Papar, sol
- Peršin
- Luk
- Limun
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Skuhajte hobotnicu u vodi u koju ste stavili lovorov list, češnjak, cijeli papar i sol.
- Dok se hobotnica kuha, nasjeckajte šaku peršina i jedan luk.
- Istisnite sok jednog limuna i malo maslinovog ulja.
- Kada je hobotnica kuhana i lagano ohlađena, dodajte je u začine, ohladite i poslužite.
Dobar tek!