gastro postao
Dobar stari provjereni recept viške konobe Roki's za najsočniju i najmekšu hobotnicu.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 997
Potrebno vam je
- 1600 g hobotnice
- 1 kg krumpira
- 2 glavice luka
- 1 češnjak
- 2 mrkve
- 3 dl ulja maslinovog
- 5 vezica peršina
- 1 šalica riže
- 3 dl vina
Priprema
- Dno posude pokrijte maslinovim uljem pa složite krumpir, luk narezan na ploške, mrkvu na kolutove, sitno sjeckani peršin i režnjeve češnjaka koje zgnječite. Dodajte prstohvat soli.
- Hobotnicu očistite od iznutrica i izvadite joj zub, stavite na povrće u posudi za pečenje te podlijte vinom.
- Pokrijte pekom i pecite pod žarom oko sat vremena.
- Dvadeset minuta prije kraja dodajte oparenu rižu, a prema želji, možete odliti i višak tekućine.
Dobar tek!