Hobotnica s otoka

Ukusn i mekano meso hobotnice pripremljeno na najjednostavniji mogući način
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 354

Potrebno vam je

  • 2000 g hobotnica
  • 50 ml ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer, list
  • 2 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 2 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 1 kom češnjak
  • sol

Priprema

  1. Hobotnica mora biti zamrznuta pa odmrznuta i narezana na komade za zalogaj. Najbolje ju je narezati dok je još polusmrznuta. Vrlo je bitno da se nasjeckani luk, mrkva, celer i hobotnica stave na hladno maslinovo ulje pa polagano zagrijavaju uz miješanje te podlijevaju dobrim crnim vinom. Nikako nemojte dodavati vodu.
  2. Kad je hoba mekana, dodajte dvije žlice pirea od rajčice, sjeckani češnjak i sol.

Ukusn i mekano meso hobotnice pripremljeno na najjednostavniji mogući način

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr