gastro postao
Ukusn i mekano meso hobotnice pripremljeno na najjednostavniji mogući način
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 354
Potrebno vam je
- 2000 g hobotnica
- 50 ml ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, list
- 2 dl vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 2 žlica pasirana rajčica (passata)
- 1 kom češnjak
- sol
Priprema
- Hobotnica mora biti zamrznuta pa odmrznuta i narezana na komade za zalogaj. Najbolje ju je narezati dok je još polusmrznuta. Vrlo je bitno da se nasjeckani luk, mrkva, celer i hobotnica stave na hladno maslinovo ulje pa polagano zagrijavaju uz miješanje te podlijevaju dobrim crnim vinom. Nikako nemojte dodavati vodu.
- Kad je hoba mekana, dodajte dvije žlice pirea od rajčice, sjeckani češnjak i sol.
Ukusn i mekano meso hobotnice pripremljeno na najjednostavniji mogući način
Izvor Skuhatćute