Imamo 6 slastica za najveće ljubitelje čokolade!

Delphine Hourlay/Pexels Čokoladni desert
S čokoladnim slasticama jednostavno ne možeš pogriješiti
Vidi originalni članak

Kažu da nas čokolada čini sretnima, pa mislimo da je to dovoljno dobar razlog da sljedećih dana uživamo u najfinijim slasticama s čokoladom.

U nastavku ti donosimo šest odličnih čokoladnih recepata, sigurni smo da ćeš pronaći svog favorita i počastiti sebe i svoje najmilije neodoljivom slatkom delicijom (s hrpom čokolade). Uživaj!

Troslojna čokoladna mousse torta

Ako obožavaš mousse od čokolade, onda će ti se ova torta sigurno svidjeti. Osim što kombinira tri neodoljiva moussea od tamne, mliječne i bijele čokolade, tu je i sočni biskvit od kakaa.

Ova mousse torta bit će zvijezda svake večere, a neće joj moći odoljeti nitko. Za još pjenastiji mousse dodaj jedan paketić želatine u otopljenu čokoladu, no ako si stručnjak za mousse, možeš ju preskočiti. 

 

Čoko fantazija Troslojna mousse torta za najveće ljubitelje čokolade
 

Najbrža pita s čokoladom, keksima i tučenim vrhnjem

Samo par minuta mljevenja i miksanja dijeli te od odličnog deserta. Riječ je o no bake piti od fino samljevenih sendvič-keksa, kreme od čokolade i sira te tučenog vrhnja.  Naravno, uvijek je  možeš pripremiti u četvrtastom kalupu i narezati na kocke - ako ti je tako praktičnije. Po želji je ukrasi i karamel preljevom ili se jednostavno odluči za strugotine tamne čokolade. U slast!

 

gotovo za tren Najbrža pita s čokoladom, keksima i tučenim vrhnjem

 

Bogata rolada s mascarponeom i čokoladom

Rolade su jednostavne i brze slastice koje ne oduzimaju puno vremena i jednostavne su pripreme, barem je to slučaj ove ukusne rolade koja je pun pogodak za sve prilike. Recept je pripremila Nevena Josipović, a sigurni smo da će se nakon isprobavanja, naći redovno na tvom slatkom jelovniku!

 

Mama Drama Bogata rolada s mascarponeom i čokoladom

 

Sočne kocke s duplom dozom čokolade

Garantiramo kako će kombinacija sočnog biskvita i sjajnog ganachea od mliječne i tamne čokolade zadovoljiti želje najvećih ovisnika o slatkom. Kolač ukrasi nasjeckanim oraščićima, šarenim bombonima, mrvicama ili komadićima bijele čokolade. Imaj na umu da dobro pristaje i uz sladoled od vanilije te tučeno vrhnje.

 

VRIJEME JE ZA DESERT Čisti užitak: Sočne kocke s duplom dozom čokolade

 

Čokoladna torta od samo sedam sastojaka

Nema boljeg rješenja za šećerne krize od ove bogate čokoladne torte. Trebat će ti samo sedam svakodnevnih sastojaka, koje gotovo sigurno već imaš u hladnjaku i smočnici, i pola sata vremena. Priznajemo, riječ je o pravoj kalorijskoj bombi, ali povremeno treba popustiti kočnice i uživati u trenutku.

 

brzo i jednostavno Čokoladna torta od samo sedam sastojaka

 

Cappuccino čokoladna torta

 

Kažu da kava daje osjećaj sreće. Kažu da nas i čokolada čini sretnima. A što mislite kakav osjećaj i okus daje ova torta u kojoj sam spojila baš ova dva okusa? Malo je reći da je odlična i da te feta ove torte može usrećiti i više od prve jutarnje kave, a svi znamo koliko nam je draga ta prva kava. Svakako probaj ovu cappuccino tortu, zavoljet ćeš je odmah!

 

Nešto slatko by Katarina Cappuccino čokoladna torta - čisto savršenstvo

 

 

Posjeti Gastro.hr