gastro postao
Čokolada je glavni sastojak ne samo tri mousse kreme, nego i mekog biskvita
Ako obožavaš mousse od čokolade, onda će ti se ova torta sigurno svidjeti. Osim što kombinira tri neodoljiva moussea od tamne, mliječne i bijele čokolade, tu je i sočni biskvit od kakaa. Ova mousse torta bit će zvijezda svake večere, a neće joj moći odoljeti nitko. Za još pjenastiji mousse dodaj jedan paketić želatine u otopljenu čokoladu, no ako si stručnjak za mousse, možeš ju preskočiti.
Sastojci:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 120 g šećera
- 120 g brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 40 g kakaa
- 50 g maslaca
Za mousse:
- 200 g čokolade (tamne, mliječne i bijele)
- 2 jaja
- 150 ml vrhnja za šlag
Priprema:
- Najprije pripremi biskvit tako što ćeš izraditi jaja i šećer dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Brašno, prašak za pecivo i kakao umiješaj u smjesu špatulom te na kraju umiješaj i otopljeni maslac.
- Smjesu za biskvit izlij u okrugli kalup za pečenje i peci oko 40 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. Biskvit ostavi da se potpuno ohladi.
- Kada se biskvit ohladi, pripremi mousse od tamne čokolade. Čokoladu rastopi na pari te pomiješaj sa žumanjcima. Nastavi kuhati dok ne dobiješ gustu smjesu.
- Bjelanjke izradi pomoću miksera te ih špatulom pažljivo umiješaj u smjesu čokolade i jaja.
- Vrhnje za šlag izradi u pjenasti šlag te ga pažljivo umiješaj u čokoladnu smjesu. Mousse pomoću žlice rasporedi po biskvitu i ostavi u hladnjaku minimalno sat vremena.
- Dok se prvi sloj moussea hladi, pripremi mousse od mliječne čokolade po istom postupku te ga rasporedi preko moussea od tamne čokolade i ostavi da se ohladi još sat vremena.
- Na kraju pripremi mousse od bijele čokolade, rasporedi ga na tortu i tortu ostavi da se ohladi minimalno tri sata u hladnjaku.
- Prije posluživanja mousse tortu posipaj kakaom i uživaj u obilju čokolade.
Ljubitelji čokolade obožavat će i ove deserte: