Recepti 10. svibnja 2022.

Troslojna mousse torta za najveće ljubitelje čokolade

Mousse torta s tri vrste čokolade foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Čokolada je glavni sastojak ne samo tri mousse kreme, nego i mekog biskvita

Ako obožavaš mousse od čokolade, onda će ti se ova torta sigurno svidjeti. Osim što kombinira tri neodoljiva moussea od tamne, mliječne i bijele čokolade, tu je i sočni biskvit od kakaa. Ova mousse torta bit će zvijezda svake večere, a neće joj moći odoljeti nitko. Za još pjenastiji mousse dodaj jedan paketić želatine u otopljenu čokoladu, no ako si stručnjak za mousse, možeš ju preskočiti. 
 

Možda vas zanima... Trikovi uz koje ćeš napraviti savršeni mousse Recepti
 

Sastojci:

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 40 g kakaa
  • 50 g maslaca

Za mousse:

  • 200 g čokolade (tamne, mliječne i bijele)
  • 2 jaja
  • 150 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Najprije pripremi biskvit tako što ćeš izraditi jaja i šećer dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Brašno, prašak za pecivo i kakao umiješaj u smjesu špatulom te na kraju umiješaj i otopljeni maslac. 
  2. Smjesu za biskvit izlij u okrugli kalup za pečenje i peci oko 40 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih. Biskvit ostavi da se potpuno ohladi. 
  3. Kada se biskvit ohladi, pripremi mousse od tamne čokolade. Čokoladu rastopi na pari te pomiješaj sa žumanjcima. Nastavi kuhati dok ne dobiješ gustu smjesu.  
  4. Bjelanjke izradi pomoću miksera te ih špatulom pažljivo umiješaj u smjesu čokolade i jaja. 
  5. Vrhnje za šlag izradi u pjenasti šlag te ga pažljivo umiješaj u čokoladnu smjesu. Mousse pomoću žlice rasporedi po biskvitu i ostavi u hladnjaku minimalno sat vremena. 
  6. Dok se prvi sloj moussea hladi, pripremi mousse od mliječne čokolade po istom postupku te ga rasporedi preko moussea od tamne čokolade i ostavi da se ohladi još sat vremena. 
  7. Na kraju pripremi mousse od bijele čokolade, rasporedi ga na tortu i tortu ostavi da se ohladi minimalno tri sata u hladnjaku. 
  8. Prije posluživanja mousse tortu posipaj kakaom i uživaj u obilju čokolade. 

Ljubitelji čokolade obožavat će i ove deserte:

Možda vas zanima... Neodoljive tortice na štapiću s ružičastom čokoladom Recepti Možda vas zanima... Napravi najfiniji namaz od čokolade i lješnjaka Recepti Možda vas zanima... Izvrstan recept za klasične keksiće s čokoladom Recepti Možda vas zanima... Genijalan chia puding s čokoladnim mlijekom Recepti Možda vas zanima... Čokoladni tiramisu desert je iz snova Špajza
Komentari 2
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • konzum2020 17:08 28. Studeni 2022.

    Koji promjer kalupa za torte ste upotrijebiti?

  • amando 11:07 30. Siječanj 2022.

    prekrasna torta