gastro postao
Iskoristi romantični okus i izgled ružičaste čokolade i napravi kolačiće o kojima će se pričati
Ružičasta čokolada relativno je nova namirnica na policama naših supermarketa, a do sada smo pripremili tek nekoliko slastica s njom. Vrijeme je da iskoristimo njezin karakterističan okus i prekrasnu boju kako bi stvorili kolačiće koje ćeš jedva čekati podijeliti sa svojim prijateljicama. Ako ne možeš pronaći ružičastu čokoladu, zamijeni ju bijelom s nekoliko kapi ružičaste boje za kolače.
Sastojci:
Za biskvit:
- 300 g brašna
- 120 g maslaca sobne temperature
- 130 g šećera u prahu
- 120 ml mlijeka
- 60 g tamne čokolade
- 2 jaja
- 3 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
Za kremu:
- 450 g šećera u prahu
- 180 g maslaca sobne temperature
- 3 žlice mlijeka
Za ukrašavanje:
- 100 g ružičaste čokolade
- 1 žlica kokosovog ulja
- Sušene maline
Postupak:
- Najprije pripremi biskvit tako što ćeš jaja izraditi sa šećerom i dodati brašno, prašak za pecivo, maslac, mlijeko, naribanu tamnu čokoladu i sol. Pomoću miksera dobro umijesi smjesu pa ju prelij u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Biskvit peci oko pola sata na 200 stupnjeva Celzijevih. Kada je gotov, izvadi ga iz kalupa i ostavi da se potpuno ohladi.
- Dok se biskvit hladi, pripremi kremu od maslaca. Sve sastojke pomiješa mikserom i ostavi da se malo ohladi.
- Hladni biskvit rukama namrvi na što manje komadiće i dodaj kremu od maslaca. Rukama spoji biskvit i kremu dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.
- Pomoću kalupa za sladoled oblikuj pojedine kolačiće, a ako nemaš kalupe, možeš ih oblikovati i rukama u kuglice. Gotove oblike od smjese spremi u hladnjak i ostavi da se ohlade barem 15 do 30 minuta.
- Kada su se kolačići ohladili, na pari otopi čokoladu i kokosovo ulje. Svaki kolačić stavi na štapić te ga umoči u otopljenu čokoladu. Dok je čokolada još tekuća, kolačiće posipaj sušenim malinama ili drugim dodacima po želji.
- Kolačiće spremi u hladnjak na 15 minuta i spremni su za posluživanje. Ako im uspiješ odoljeti i ne pojedeš ih sve odmah, svakako ih spremi u hladnjak gdje mogu stajati i do tri dana.
Voliš deserte na štapiću? Isprobaj i ove recepte: