Kolumne 05. srpnja 2018.

Schwarzwald sladoled na štapiću - ovo moramo isprobati

foto: Tihana Lohinski
gastro postao gastro.24sata.hr
Schwarzwald torta u sladoledu na štapiću, a da je taj sladoled istovremeno prefin i zdrav? Može! Vrijeme za pripremu? Otprilike 5 minuta. Ako imate već otkoštane trešnje, trebat će vam još manje vremena za pripremu. Spremni?

Schwarzwald torta je klasik kojeg uglavnom svi volimo, a u ruhu sladoleda na štapiću će se sigurno svidjeti i onima koji su se kod torte još predomišljali. Trešnje i tamna čokolada se savršeno slažu – trešnje ovom fino smrznutom desertu daju slatkoću, a kakao jači okus. Osim toga, tko ne voli okus čokolade?!

 

 | Author: Tihana Lohinski foto: Tihana Lohinski


Mlijeko birajte po želji. Ja sam danas u frižideru imala rižino mlijeko pa sam to i upotrijebila, ali svakako će dobro poslužiti i ono zobeno, bademovo ili pak kravlje mlijeko, koje god volite i koristite. U ovom sladoledu nema nikakvih dodatnih zaslađivača ili šećera, nema zapravo ničeg nezdravog, a jedan štapić ima zbilja malo kalorija, a unatoč tome će zadovoljiti vašu želju za nečim slatkim, nečim čokoladnim i istovremeno vas fino osvježiti i rashladiti.

Ako imate dovoljno kalupa za sladolede na štapićima, napravite hrpu ovakvih sladoleda za cijelu obitelj ili ljetno popodnevno druženje s prijateljima. Ispast ćete baš faca s finim domaćim sladoledima koji će se sigurno svima svidjeti, a za pripremu vam treba tek par minuta. Nakon toga ih stavite u zamrzivač i nemate više posla. Jesti ih možete za par sati, kad se dovoljno zalede.

P.S. Voće slobodno zamijenite po želji. Umjesto trešanja tako možete koristiti jagode, višnje, borovnice, maline, kupine…

Još Tihaninih slasnih recepata pronađite na blogu Strawberry Soup, na istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu

 

Možda vas zanima... Pečene rotkvice, surimi i curry u sjajnoj proljetnoj salati Kolumne Možda vas zanima... Torta od mrkve za baš svaku priliku Kolumne

 

 | Author: Tihana Lohinski foto: Tihana Lohinski

 

Sastojci:

  • 150-200 grama trešanja (očišćenih)
  • 200 ml mlijeka po izboru (ja sam ovdje koristila rižino, ali slobodno upotrijebite zobeno mlijeko, ono od badema, lješnjaka, kokosa, ili pak standardno kravlje mlijeko)
  • 2 žlice sirovog kakaa

Postupak:

  1. Trešnje operite i očistite od koštica. Stavite ih u blender.
  2. Dodajte mlijeko.
  3. Dodajte kakao.
  4. Izblendajte sve sastojke  i ulijte u kalupe za sladoled. Zamrznite na nekoliko sati ili do sutra.
  5. Kada izvadite sladolede u kalupima za štapiće, ostavite ih nekoliko minuta vani prije posluživanja, tako da ih bez problema možete izvaditi iz kalupa. Još jedan trik za lakše vađenje je da kalupe 20-ak sekundi držite pod mlazom tople vode kako bi se sladoledi odvojili od stijenki, tako da ih možete lakše izvaditi.

Savjet! Ako vam ostane nešto smjese za ovaj sladoled, a već ste popunili sve kalupe, smjesu popijte kao fini smoothie ili napitak ili nakratko zamrznite u nekoj posudi i onda pojedite na žlicu.

Dobar tek!
 

 | Author: Tihana Lohinski foto: Tihana Lohinski

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.