gastro postao
Ovaj desert pripremit ćeš za pola sata. Samo budi strpljiva i pričekaj da se dobro ohladi!
Samo par minuta mljevenja i miksanja dijeli te od odličnog deserta. Riječ je o no bake piti od fino samljevenih sendvič-keksa, kreme od čokolade i sira te tučenog vrhnja.
Naravno, uvijek je možeš pripremiti u četvrtastom kalupu i narezati na kocke - ako ti je tako praktičnije. Po želji je ukrasi i karamel preljevom ili se jednostavno odluči za strugotine tamne čokolade. U slast!
Sastojci:
- 200 g razmrvljenih keksa s punjenjem (poput Oreo ili Moto)
- 60 g rastopljenog maslaca
- 250 ml slatkog vrhnja
- 200 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 120 g tamne čokolade
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Kekse samelji pa ih pomiješaj s rastopljenim i rashlađenim maslacem. Utisni ih u namašćeni kalup za tart. Stavi u hladnjak na najmanje pola sata.
- Čokoladu otopi na pari pa pusti da se malo ohladi. Za to vrijeme krem sir dobro izmiksaj sa šećerom u prahu pa dodaj čokoladu i sjedini.
- Polovicu slatkog vrhnja (125 ml) čvrsto umuti pa pažljivo umiješaj u smjesu čokolade i krem sira.
- Podlogu od keksa premaži čoko kremom pa stavi u hladnjak da se dobro stisne.
- Prije serviranja izmiksaj preostalo vrhnje i žlicom ga rasporedi po rashlađenoj piti pa pospi strugotinama čokolade.
Dobar tek!