5 recepata s tikvicama koje se isplati isprobati!

Irena Gavran Galette s tikvicama
Iskoristi sezonu tikvica i pripremi sočna, zdrava i ukusna jela...
Vidi originalni članak

Uskoro počinje sezona tikvica i ne možemo više čekati.  Nježan okus i svilenkasta tekstura čine ih odličnim izborom za pripremu različitih slanih i slatkih jela. Volimo ih punjene s mesom i sirom, u bučnicama, u umacima i juhama, u popečcima, u kombinaciji s tjesteninom ili rižom...

Gotova sva jela s tikvicama krasi jednostavnost pripreme i odličan okus. Recepti koje ti donosimo u nastavku oduševit će te neodoljivim okusom, a priprema ti neće oduzeti mnogo vremena, garantiramo!

Proljetni quiche od šparoga i tikvica

Hrskavo-kremasti quiche od tikvica i šparoga idealna je za proljetne dane! Recept za ovaj slastan quiche donosi ti Petra Terner, a neodoljiv spoj tikvica i šparoga s prhkim tijestom i svježim sirom osvojit će te na prvi griz.

petra terner Pun pogodak: Proljetni quiche od šparoga i tikvica

Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom

Ovaj bezglutenski kruh od tikvica s pancetom i cheddar sirom savršen je način za iskoristiti tikvice. Laura Roman je u kruh stavila pancetu, cheddar i mladi luk, a kruh možeš jesti zasebno ili kao prilog uz glavno jelo. Najbolji je dok je još mlak, uz malo kiselog vrhnja!

La Vie Shobaine Slani kruh od tikvica s pancetom i cheddarom

Proljetni špageti od tikvica i slanutka

Laura Roman donosi trecept za odličnu proljetnu salatu sa špagetima od tikvica i hrskavim slanutkom. Ova salata možda bi bila neobična kada bismo ju radili s običnim špagetima, ali tikvica se odlično snalazi u ovom laganom obroku. Svakako isprobaj!

La Vie Shobaine Proljetni špageti od tikvica s hrskavim slanutkom

Polpete od tikvica iz pećnice

Recepata za tikvice nikad dosta! Slažeš li se? Ako voliš pohane tikvice, sigurni smo da će ti se svidjeti i ove ukusne polpete iz pećnice. Brze su, fine su i uz njih će ti trebati samo žličice vrhnja ili jogurta. Uživaj!

Pregacha Brze i lagane polpete od tikvica iz pećnice

Galette s krem sirom i tikvicama

Prhko tijesto, krem sir s čilijem i vlascem i tikvice - kombinacija je koja će te oduševiti! Galette su zaista ukusne i jednostavne - najveći posao je priprema tijesta, a da nema hlađenja bilo bi gotovo u dvije minute. Još genijalnih recepata Irene potraži na blogu Pregacha.

Pregacha Galette s krem sirom i tikvicama - ultimativna proljetna pita

 

Posjeti Gastro.hr