Najbolji trik za savršeno hrskavi krumpir

Thinkstock Hrskavi pečeni krumpir
Krumpir je jedna od onih namirnica koje obožavamo, s kojom eksperimentiramo i kojoj se uvijek vraćamo. Nekad nam uspije, nekad ne, a sada smo pronašli i recept pomoću kojeg krumpir iz pećnice baš uvijek izlazi savršeno hrskav...
Vidi originalni članak

Iako će ti priprema super hrskavog krumpira na ovaj način oduzeti nešto više vremena nego što ti oduzima klasično pečenje u pećnici, vjerujte, ovakvom ćeš se načinu pripreme poželjeti vratiti kada jednom okusiš ove slasne i super hrskave zalogaje čiste sreće.

Zaboravi na korištenje previše začina i komplicirano sjeckanje, pripremi vodu i zagrij pećnicu, pa se baci na pripremu.

sočan prilog Španjolski krumpir bolji je od francuskog! Imamo recept...

Evo kako napraviti najhrskaviji krumpir u samo 5 jednostavnih koraka:

  1. Pripremi željenu količinu krumpira, dovoljno soli, maslinovo i suncokretovo ulje, žlicu brašna, nekoliko režnjeva češnjaka i začinsko bilje po želji. S krumpirom se posebno dobro slažu timijan i ružmarin.
  2. Nakon što pripremiš sve sastojke trebaš zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva, pa na štednjaku zagrijati vodu. Pusti da se voda zagrije, posoli ju i u njoj kuhaj krumpir u kori. Neka se kuha 10-ak minuta, tek da omekša. 
  3. Vodu u kojoj se kuhao krumpir izbaci iz lonca, pa dodaj malo brašna i lagano protresi krumpir laganim pokretima kako bi se brašno uhvatilo za krumpir. Za to vrijeme, u posudu za pečenje ubaci obje vrste ulja pa posudu s uljem ubaci u pećnicu na 10 minuta pustite da se zagrije.
  4. Izvadi posudu za pečenje, dodaj krumpir i vrati u pećnicu. Peci oko 30 minuta, a nakon 15 minuta krumpir okreni. Nekoliko minuta prije samog kraja pečenja, krumpiru dodaj češnjak i začinsko bilje.
  5. Kada krumpir poprimi zlaćanu koricu, izvadi ga iz pećnice i posluži uz omiljeni umak, mesno ili riblje jelo ili pak osvježavajuću sezonsku salatu.

Isprobaj i ove odlične recepte s krumpirom...

volimo krumpir! Svi ih vole: Preukusni popečci od krumpira jedu se vrući! Martha Stewart ima trik za najbolje pečene krumpire ikad slasno i začinjeno Pečeni krumpir u kori, super zalogaj pun okusa

 

Posjeti Gastro.hr