Imaš viška rajčica? Iskoristi ih za pripremu finih jela

shutterstock ; Omiljeni ljetni recepti s rajčicama
Začini ljetne dane ukusnim i laganim jelima s rajčicama!
Vidi originalni članak

Rajčice obožavamo zbog njihove svestranosti - sjajne su za pripremu nebrojeno mnogo jela, od osvježavajućih salata do slasnih umaka.

Budući da je sezona rajčica u punom jeku, sigurni smo da u hladnjaku imaš "višak" rajčica. Dobra je vijest da ih možeš iskoristi za pripremu finih obroka, a mi ti donosimo nekoliko (slasnih) ideja...

  • Sočne punjene rajčice

Punjene rajčice su jednostavno i jako fino jelo koje ne traži puno pripreme, a bome ni posebne kulinarske tehnike. Malo rada nožem i malo prljanja ruku, a ostalo će odraditi pećnica! Recept ti donosi Vedran Bošković s bloga Začinjeno s ljubavlju. Svakako isprobaj!

 

začinjeno s ljubavlju Slasne rajčice punjene junetinom

 

  • Jaja u pikantnom umaku od rajčica

Kremasta rajčica, tekući žumanjak, šaka svježeg bosiljka... Vrlo vjerojatno već pri čitanju možeš osjetiti miris ovog divnog, jednostavnog jela. Gotovo je za pola sata i sasvim dovoljno za dvije osobe. Dobar tek!

 

Kremasto i začinjeno Jaja u pikantnom umaku od rajčice

 

  • Domaća juha od rajčica

Zaboravi na kupovnu pasiranu rajčicu, jednom kada probaš ovaj tradicionalni recept jednostavno ćeš se zaljubiti u nježnu kombinaciju rajčice, bosiljka i češnjaka. Priprema je vrlo jednostavna, a ako uz juhu napraviš i focacciu dobit ćeš idealan ljetni ručak.

 

neodoljiva verzija Domaća juha od svježih rajčica koja miriši na ljeto

 

  • Mini pite s rajčicama
     

Mini pita s cherry rajčicama osvojit će te svojim nježnim okusom i zavodljivim mirisom. Sve što ti je potrebno za ovu pitu, osim pola sata vremena, jesu lisnato tijesto, cherry rajčice, sir, inćuni i začini.

 

Recepti Gotove za tren: Mini pite s rajčicama

 

  • Panzanella - salata s kruhom i rajčicama

Panzanella je tradicionalna talijanska salata koja će te osvježiti i za najtoplijeg dana. Iskoristi obilje svježih domaćih rajčica i nekoliko kriški starog kruha za pripremu ovog finog i laganog ručka. Cijelu harmoniju okusa zaokruži burratom koja se poslužuje hladna.

 

Talijanska delicija Uživaj u panzanelli - salati s kruhom i rajčicama

 

Posjeti Gastro.hr