Rajčice obožavamo zbog njihove svestranosti - sjajne su za pripremu nebrojeno mnogo jela, od osvježavajućih salata do slasnih umaka.
Budući da je sezona rajčica u punom jeku, sigurni smo da u hladnjaku imaš "višak" rajčica. Dobra je vijest da ih možeš iskoristi za pripremu finih obroka, a mi ti donosimo nekoliko (slasnih) ideja...
-
Sočne punjene rajčice
Punjene rajčice su jednostavno i jako fino jelo koje ne traži puno pripreme, a bome ni posebne kulinarske tehnike. Malo rada nožem i malo prljanja ruku, a ostalo će odraditi pećnica! Recept ti donosi Vedran Bošković s bloga Začinjeno s ljubavlju. Svakako isprobaj!
-
Jaja u pikantnom umaku od rajčica
Kremasta rajčica, tekući žumanjak, šaka svježeg bosiljka... Vrlo vjerojatno već pri čitanju možeš osjetiti miris ovog divnog, jednostavnog jela. Gotovo je za pola sata i sasvim dovoljno za dvije osobe. Dobar tek!
-
Domaća juha od rajčica
Zaboravi na kupovnu pasiranu rajčicu, jednom kada probaš ovaj tradicionalni recept jednostavno ćeš se zaljubiti u nježnu kombinaciju rajčice, bosiljka i češnjaka. Priprema je vrlo jednostavna, a ako uz juhu napraviš i focacciu dobit ćeš idealan ljetni ručak.
-
Mini pite s rajčicama
Mini pita s cherry rajčicama osvojit će te svojim nježnim okusom i zavodljivim mirisom. Sve što ti je potrebno za ovu pitu, osim pola sata vremena, jesu lisnato tijesto, cherry rajčice, sir, inćuni i začini.
-
Panzanella - salata s kruhom i rajčicama
Panzanella je tradicionalna talijanska salata koja će te osvježiti i za najtoplijeg dana. Iskoristi obilje svježih domaćih rajčica i nekoliko kriški starog kruha za pripremu ovog finog i laganog ručka. Cijelu harmoniju okusa zaokruži burratom koja se poslužuje hladna.