Recepti 14. srpnja 2021.

Imaš viška rajčica? Iskoristi ih za pripremu finih jela

; Omiljeni ljetni recepti s rajčicama foto: shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Začini ljetne dane ukusnim i laganim jelima s rajčicama!

Rajčice obožavamo zbog njihove svestranosti - sjajne su za pripremu nebrojeno mnogo jela, od osvježavajućih salata do slasnih umaka.

Budući da je sezona rajčica u punom jeku, sigurni smo da u hladnjaku imaš "višak" rajčica. Dobra je vijest da ih možeš iskoristi za pripremu finih obroka, a mi ti donosimo nekoliko (slasnih) ideja...

  • Sočne punjene rajčice

Punjene rajčice su jednostavno i jako fino jelo koje ne traži puno pripreme, a bome ni posebne kulinarske tehnike. Malo rada nožem i malo prljanja ruku, a ostalo će odraditi pećnica! Recept ti donosi Vedran Bošković s bloga Začinjeno s ljubavlju. Svakako isprobaj!

 

Možda vas zanima... Slasne rajčice punjene junetinom Kolumne

 

 | Author: Vedran Bošković Sočne punjene rajčice, foto: Vedran Bošković

  • Jaja u pikantnom umaku od rajčica

Kremasta rajčica, tekući žumanjak, šaka svježeg bosiljka... Vrlo vjerojatno već pri čitanju možeš osjetiti miris ovog divnog, jednostavnog jela. Gotovo je za pola sata i sasvim dovoljno za dvije osobe. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Jaja u pikantnom umaku od rajčice Recepti

 

  • Domaća juha od rajčica

Zaboravi na kupovnu pasiranu rajčicu, jednom kada probaš ovaj tradicionalni recept jednostavno ćeš se zaljubiti u nježnu kombinaciju rajčice, bosiljka i češnjaka. Priprema je vrlo jednostavna, a ako uz juhu napraviš i focacciu dobit ćeš idealan ljetni ručak.

 

Možda vas zanima... Domaća juha od svježih rajčica koja miriši na ljeto Recepti

 

 | Author: Shutterstock Juha od rajčice, foto: Shutterstock

  • Mini pite s rajčicama
     

Mini pita s cherry rajčicama osvojit će te svojim nježnim okusom i zavodljivim mirisom. Sve što ti je potrebno za ovu pitu, osim pola sata vremena, jesu lisnato tijesto, cherry rajčice, sir, inćuni i začini.

 

mini pita Možda vas zanima... Gotove za tren: Mini pite s rajčicama Recepti

 

  • Panzanella - salata s kruhom i rajčicama

Panzanella je tradicionalna talijanska salata koja će te osvježiti i za najtoplijeg dana. Iskoristi obilje svježih domaćih rajčica i nekoliko kriški starog kruha za pripremu ovog finog i laganog ručka. Cijelu harmoniju okusa zaokruži burratom koja se poslužuje hladna.

 

Panzanella Možda vas zanima... Uživaj u panzanelli - salati s kruhom i rajčicama Recepti

 

 | Author: Shutterstock Panzanella - salata s rajčicama, foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.