Isprobaj 6 hladnih napitaka koji popravljaju raspoloženje

SHUTTERSTOCK Recepti za osvježavajuće domaće napitke
Inspiraciju za osvježavajuće napitke pronađi među našim receptima...
Vidi originalni članak

Dolaskom toplijeg vremena počinje i sezona uživanja u hladnim, osvježavajućim napitcima. Uz naše savjete, pripremi domaće osvježavajuće napitke koji će te rashladiti i razveseliti. Sastojci potrebni za pripremu ukusnih napitaka su pristupačni i vjerojatno ih već imaš u smočnici, a odabir omiljenog napitka prepuštamo tebi...

Napitak od jagoda i jogurta

Lassi je osvježavajući indijski napitak od jogurta, vode i začina, koji ujedno služi i kao lagana poslastica. Nerijetko se u ovu jednadžbu dodaje i svježi mango. Međutim, sezona je jagoda i recept valja prilagoditi voću koje je dostupno. Uz jogurt i jagode, dodaj i žličicu mljevenog kardamoma, dobro rashladi ledom i opušteno pijuckaj nakon dugog radnog dana.

 

sezonsko izdanje Napitak od jagoda i jogurta - za proljetno popodne

 

Domaća ledena kava sa sladoledom

Odličan spoj kave i sladoleda ne pruža nam samo osvježenje, već i instant razbuđivanje koje nam je toliko potrebno nakon ljetnog tulumarenja. Sladoled koji je obavezan u tom piću, možeš sama napraviti kod kuće ili jednostavno prošetati se do dućana i kupiti kutiju sladoleda.

 

Mljac! Instant rashlađivanje: Domaća ledena kava sa sladoledom

 

Dovedi limunadu do savršenstva!

Teško da ovaj bezvremenski napitak može dosaditi, ali vrijedi ga isprobati u različitim kombinacijama. Zato smo pripremili mali vodič za sve koji vole dodati voće, začine, boje ili mjehuriće.

 

mali trikovi Dolazi vrijeme limunade. Dovedi je do savršenstva!

 

Ledeni čaj

Ako radiš od kuće, ili si trenutno na godišnjem odmoru, počasti se dobrom knjigom i osvježavajućim ledenim čajem. Izbor čaja prepuštamo tebi, a imaj na umu da su i zeleni čaj i kamilica dobri kada se rashlade.

Ukusni će biti i brojni citrusni čajevi, kao i šumsko voće, marelica ili breskva.

 

gotov za tren Ledeni čaj – saveznik u ljetnim mjesecima

 

Horchata: Neobično, ali ukusno piće koje osvježava

Horchata je još jedan način da razbiješ monotoniju radnog tjedna! Za pripremu horchate potrebna ti je rižina voda koju ćeš dobiti blendanjem zrna s vodom

Predlažemo da je pripremiš večer ranije kako bi sljedećeg popodneva mogla samo uživati u ovom jednostavnom i mirisnom napitku koji dolazi iz Meksika.

 

POPODNEVNO OPUŠTANJE Horchata: Neobično, ali ukusno piće koje osvježava

 

Milkshake od jagoda

Od odličnog napitka i deserta dijeli te nekoliko uobičajenih sastojaka i par sekundi blendanja. Od instagramičnog pak te shakea dijele velika staklena čaša, malo tučenog vrhnja i pokoja svježa jagoda.

 

za početak ljeta Zasladi se osvježavajućim milkshakeom od jagoda

 

Posjeti Gastro.hr