Recepti 04. lipnja 2023.

Isprobaj 6 hladnih napitaka koji popravljaju raspoloženje

Hladni napitci
Recepti za osvježavajuće domaće napitke foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Inspiraciju za osvježavajuće napitke pronađi među našim receptima...

Dolaskom toplijeg vremena počinje i sezona uživanja u hladnim, osvježavajućim napitcima. Uz naše savjete, pripremi domaće osvježavajuće napitke koji će te rashladiti i razveseliti. Sastojci potrebni za pripremu ukusnih napitaka su pristupačni i vjerojatno ih već imaš u smočnici, a odabir omiljenog napitka prepuštamo tebi...

 | Author: SHUTTERSTOCK Lassi napitak od jagoda i jogurta, foto: SHUTTERSTOCK

Napitak od jagoda i jogurta

Lassi je osvježavajući indijski napitak od jogurta, vode i začina, koji ujedno služi i kao lagana poslastica. Nerijetko se u ovu jednadžbu dodaje i svježi mango. Međutim, sezona je jagoda i recept valja prilagoditi voću koje je dostupno. Uz jogurt i jagode, dodaj i žličicu mljevenog kardamoma, dobro rashladi ledom i opušteno pijuckaj nakon dugog radnog dana.

 

Možda vas zanima... Napitak od jagoda i jogurta - za proljetno popodne Recepti

 

Domaća ledena kava sa sladoledom

Odličan spoj kave i sladoleda ne pruža nam samo osvježenje, već i instant razbuđivanje koje nam je toliko potrebno nakon ljetnog tulumarenja. Sladoled koji je obavezan u tom piću, možeš sama napraviti kod kuće ili jednostavno prošetati se do dućana i kupiti kutiju sladoleda.

 

Možda vas zanima... Instant rashlađivanje: Domaća ledena kava sa sladoledom Recepti

 

 | Author: Shutterstock Limunada, foto: Shutterstock

Dovedi limunadu do savršenstva!

Teško da ovaj bezvremenski napitak može dosaditi, ali vrijedi ga isprobati u različitim kombinacijama. Zato smo pripremili mali vodič za sve koji vole dodati voće, začine, boje ili mjehuriće.

 

Možda vas zanima... Dolazi vrijeme limunade. Dovedi je do savršenstva! Špajza

 

 | Author: Olena Bohovyk/Pexels Ledeni čaj foto: Olena Bohovyk/Pexels

Ledeni čaj

Ako radiš od kuće, ili si trenutno na godišnjem odmoru, počasti se dobrom knjigom i osvježavajućim ledenim čajem. Izbor čaja prepuštamo tebi, a imaj na umu da su i zeleni čaj i kamilica dobri kada se rashlade.

Ukusni će biti i brojni citrusni čajevi, kao i šumsko voće, marelica ili breskva.

 

Možda vas zanima... Ledeni čaj – saveznik u ljetnim mjesecima Recepti

 

Horchata: Neobično, ali ukusno piće koje osvježava

Horchata je još jedan način da razbiješ monotoniju radnog tjedna! Za pripremu horchate potrebna ti je rižina voda koju ćeš dobiti blendanjem zrna s vodom

Predlažemo da je pripremiš večer ranije kako bi sljedećeg popodneva mogla samo uživati u ovom jednostavnom i mirisnom napitku koji dolazi iz Meksika.

 

Možda vas zanima... Horchata: Neobično, ali ukusno piće koje osvježava Recepti

 

Hladni napitci | Author: Shutterstock Horchata recept, foto: Shutterstock

Milkshake od jagoda

Od odličnog napitka i deserta dijeli te nekoliko uobičajenih sastojaka i par sekundi blendanja. Od instagramičnog pak te shakea dijele velika staklena čaša, malo tučenog vrhnja i pokoja svježa jagoda.

 

Možda vas zanima... Zasladi se osvježavajućim milkshakeom od jagoda Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 15:25 05. Srpanj 2022.

    Super