gastro postao
Horchata je još jedan način da razbiješ monotoniju radnog tjedna...
Za pripremu horchate potrebna ti je rižina voda koju ćeš dobiti blendanjem zrna s vodom. Predlažemo da je pripremiš večer ranije kako bi sljedećeg popodneva mogla samo uživati u ovom jednostavnom i mirisnom napitku koji dolazi iz Meksika.
Iako je horchata originalno bezalkoholno piće, sasvim se dobro u recept uklapa i bijeli rum pa možeš isprobati obje verzije.
Kravlje mlijeko možeš zamijeniti bademovim, a po želji malo povećaj i količinu cimeta.
Sastojci za jedno serviranje:
- 1 šalica riže
- 1 l vode
- 1 dcl mlijeka
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 žličice mljevenog cimeta
- 100 g šećera
- led
Priprema:
- Stavi rižu i vodu u blender i blendaj dok zrna riže ne počnu pucati. Potom dodaj mlijeko, cimet i ekstrakt vanilije pa još kratko blendaj.
- Pusti da smjesa stoji u hladnjaku preko noći. U svakom slučaju, najmanje šest sati.
- Procijedi kroz gazu i prelij u visoku staklenu čašu.
Dodaj nekoliko kockica leda, slamčicu i uživaj!