Recepti 2108 prikaza 09. listopada 2017.

Horchata: meksičko piće za jesenske dane

Thinkstock
Horchata je još jedan način da razbijete popodnevnu monotoniju, posebice ako obožavate meksičku kuhinju.

Za pripremu horchate potrebna vam je rižina voda, koju ćete dobiti blendanjem zrna s vodom. Predlažemo vam da je pripremite večer ranije kako bi sljedećeg popodneva mogli samo uživati u ovom jednostavnom i mirisnom meksičkom napitku.

Iako je horchata originalno bezalkoholno piće, sasvim se dobro u recept uklapa i bijeli rum, pa možete napraviti i obje verzije.

 

cokolada Možda vas zanima... Vruća čokolada za slatko zagrijavanje Špajza

 

Sastojci:

  • 1 šalica riže
  • 1 l vode
  • 1 dcl mlijeka
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 100 g šećera

Priprema:

  1. Stavite rižu i vodu u blender i blendajte dok zrna riže ne počnu pucati. Ostavite da stoji najmanje tri sata.
  2. Procijedite i bacite sve ostatke riže. U vodu koja vam je preostala umiješajte mlijeko, vaniliju, cimet i šećer i izmiksajte.

Ohladite prije posluživanja, dodajte led i uživajte!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.