Lassi je osvježavajući indijski napitak od jogurta, vode i začina, koji ujedno služi i kao lagana poslastica. Nerijetko se u ovu jednadžbu dodaje i svježi mango. Međutim, sezona je jagoda i recept valja prilagoditi voću koje je dostupno.
Uz jogurt i jagode, dodaj i žličicu mljevenog kardamoma, dobro rashladi ledom i opušteno pijuckaj nakon dugog radnog dana.
Ako želiš dodatno zasladiti lassi, možeš dodati žličicu šećera, meda ili agavinog sirupa. No, vjerujemo da su jagode dovoljno slatke!
Sastojci:
- 150 g jagoda
- 250 ml hladnog jogurta
- 120 ml hladnog mlijeka
- 1/3 žličice mljevenog kardamoma
Po želji: zaslađivač poput meda, žličica ružine vodice
Priprema:
- Jagode operi, odreži vrh i nareži ih na četvrtine. Ubaci ih u blender i napravi pire.
- Dodaj sve ostale sastojke i izblendaj u glatku, gustu smjesu. Probaj i po želji dodatno zasladi.
- Prelij lassi u dvije staklene čaše. Popij odmah ili još kratko drži u hladnjaku, do pola sata. Možeš dodati i nekoliko kockica leda.
Žudiš za osvježenjem? Pripremili smo nekoliko recepata za hladne napitke: