Kako ovo fino grije: Istarska maneštra

Zima je idealno vrijeme da za ručak pripremite slasnu i hranjivu istarsku maneštru
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 397

Potrebno vam je

  • 250 g grah, šareni
  • 100 g ječam
  • 3 kom mrkva, crvena
  • 1 kom kukuruz iz konzerve
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 50 g panceta
  • 1 vezica peršin, list
  • 1 list lovorov list
  • sol
  • papar
  • 1 dl sok od rajčice (prirodni svježi)
  • 1 mala žlica crvena paprika

Priprema

  1. Grah i ječam koji ste namočili dan prije kratko prokuhajte, bacite vodu pa ponovno sve stavite kuhati. Umiješajte pesto od pancete, češnjaka i peršina, dodajte na kockice sjeckani luk, na kolutiće sjeckanu mrkvu, lovorov list, sol i papar.
  2. Kuhajte dok grah i ječam ne budu gotovo kuhani pa dodajte malo soka od rajčice, crvene paprike i kukuruz. Još kratko prokuhajte i na kraju dodajte nasjeckanog peršina.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr