gastro postao
Zima je idealno vrijeme da za ručak pripremite slasnu i hranjivu istarsku maneštru
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 397
Potrebno vam je
- 250 g grah, šareni
- 100 g ječam
- 3 kom mrkva, crvena
- 1 kom kukuruz iz konzerve
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 50 g panceta
- 1 vezica peršin, list
- 1 list lovorov list
- sol
- papar
- 1 dl sok od rajčice (prirodni svježi)
- 1 mala žlica crvena paprika
Priprema
- Grah i ječam koji ste namočili dan prije kratko prokuhajte, bacite vodu pa ponovno sve stavite kuhati. Umiješajte pesto od pancete, češnjaka i peršina, dodajte na kockice sjeckani luk, na kolutiće sjeckanu mrkvu, lovorov list, sol i papar.
- Kuhajte dok grah i ječam ne budu gotovo kuhani pa dodajte malo soka od rajčice, crvene paprike i kukuruz. Još kratko prokuhajte i na kraju dodajte nasjeckanog peršina.
Izvor Skuhatćute