Jambalaya sa šunkom

Jambalaya je jelo nastalo u američkoj državi Louisiana, ali pod utjecajem španjolske kuhinje
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 159

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica maslac, slani
  • 2 kom luk ,crveni
  • 0.50 kom paprika, zelena
  • 0.50 kom crvena paprika
  • 2 režanj češnjak
  • 80 g riža, polirana (ili brašno )
  • 0.50 mala žlica majčina dušica
  • 0.50 mala žlica sol
  • 4 kapi čili umak
  • 400 g pasirana rajčica (passata)
  • 100 ml pileći temeljac
  • 200 g kuhana šunka

Priprema

  1. Zagrijte ulje i maslac u dubokoj tavi. Umiješajte nasjeckan luk, paprike i češnjak. Pržite nekoliko minuta stalno miješajući.
  2. Dodajte nasjeckanu šunku i rižu pa promiješajte. Zatim stavite majčinu dušicu, sol, čili-umak, rajčice i pileći temeljac.
  3. Poklopite i ostavite da se krčka oko 20 minuta. Kušajte jelo pa prema potrebi još začinite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr