gastro postao
Jambalaya je jelo nastalo u američkoj državi Louisiana, ali pod utjecajem španjolske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 159
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica maslac, slani
- 2 kom luk ,crveni
- 0.50 kom paprika, zelena
- 0.50 kom crvena paprika
- 2 režanj češnjak
- 80 g riža, polirana (ili brašno )
- 0.50 mala žlica majčina dušica
- 0.50 mala žlica sol
- 4 kapi čili umak
- 400 g pasirana rajčica (passata)
- 100 ml pileći temeljac
- 200 g kuhana šunka
Priprema
- Zagrijte ulje i maslac u dubokoj tavi. Umiješajte nasjeckan luk, paprike i češnjak. Pržite nekoliko minuta stalno miješajući.
- Dodajte nasjeckanu šunku i rižu pa promiješajte. Zatim stavite majčinu dušicu, sol, čili-umak, rajčice i pileći temeljac.
- Poklopite i ostavite da se krčka oko 20 minuta. Kušajte jelo pa prema potrebi još začinite.
Izvor Skuhatćute