gastro postao
Jambalaya je jelo nastalo u američkoj državi Louisiana, ali pod utjecajem španjolske kuhinje
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 159
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica maslac, slani
- 2 kom luk ,crveni
- 0.50 kom paprika, zelena
- 0.50 kom crvena paprika
- 2 režanj češnjak
- 80 g riža, polirana (ili brašno )
- 0.50 mala žlica majčina dušica
- 0.50 mala žlica sol
- 4 kapi čili umak
- 400 g pasirana rajčica (passata)
- 100 ml pileći temeljac
- 200 g kuhana šunka
Priprema
- Zagrijte ulje i maslac u dubokoj tavi. Umiješajte nasjeckan luk, paprike i češnjak. Pržite nekoliko minuta stalno miješajući.
- Dodajte nasjeckanu šunku i rižu pa promiješajte. Zatim stavite majčinu dušicu, sol, čili-umak, rajčice i pileći temeljac.
- Poklopite i ostavite da se krčka oko 20 minuta. Kušajte jelo pa prema potrebi još začinite.
Izvor Skuhatćute
čili umak
kuhana šunka
pasirana rajčica
recept
riža
ručak
niskokaloricna prehrana
prženje
kuhanje
večera
glavno jelo