Jamiejeva foccacia s bobom, parmezanom i limunom

Screenshoot
Ima li nešto bolje od Jamiejeve punjene focaccie?
Vidi originalni članak

Poznato je kako Jamie Oliver obožava talijansku kuhinju, baš kao i mi njegove verzije gastronomskih klasika. Za oko nam je zapela i ova focaccia punjena bobom, češnjakom, parmezanom i limunom koja će poslužiti kao ručak ili večera, međuobrok  i pravo iznenađenje za obitelj i prijatelje.

Obavezno isprobajte!

 

 

a za prilog... Krumpir s limunom iz Jamiejeve pećnice

 

 

Sastojci:

  • Brašno za kruh i peciva
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 750 g boba
  • 4 režnja češnjaka
  • 30 g svježeg peršina
  • 50 g parmezana
  • 1 limun
  • 30 g krušnih mrvica
  • Maslinovo ulje
  • Sol

 

 

 

Priprema:

  1. Brašno pomiješajte s pet grama soli i napravite rupu u sredini.
  2. U posudi pomiješajte kvasac s 300 ml mlake vode, pričekajte par minuta,a potom ga ulijte u brašno i formirajte tijesto.
  3. Mijesite tijesto desetak minuta na pobrašnjenoj podlozi, a potom ga premjestite u nauljenu posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom barem sat vremena.
  4. Pomiješajte nasjeckani češnjak i peršin sa 75 ml maslinovog ulja, naribanim parmezanom te koricom i sokom limuna. Dodajte bob i promiješajte.
  5. Nauljite lim za pečenje i pospite ga krušnim mrvicama. 
  6. Tijesto razvucite u pravokutnik veličine 80x30 cm. Na polovicu rasporedite bob, preklopite ga, pokrijte krpom i pričekajte da se udvostruči.
  7. Focacciu posolite i pecite otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva. 

 

prava poslastica Sendvič Jamieja Olivera za posebne prilike

 

Pričekajte da se ohladi prije rezanja!

 

Posjeti Gastro.hr