gastro postao
Ima li nešto bolje od Jamiejeve punjene focaccie?
Poznato je kako Jamie Oliver obožava talijansku kuhinju, baš kao i mi njegove verzije gastronomskih klasika. Za oko nam je zapela i ova focaccia punjena bobom, češnjakom, parmezanom i limunom koja će poslužiti kao ručak ili večera, međuobrok i pravo iznenađenje za obitelj i prijatelje.
Obavezno isprobajte!
Sastojci:
- Brašno za kruh i peciva
- 1 vrećica suhog kvasca
- 750 g boba
- 4 režnja češnjaka
- 30 g svježeg peršina
- 50 g parmezana
- 1 limun
- 30 g krušnih mrvica
- Maslinovo ulje
- Sol
Priprema:
- Brašno pomiješajte s pet grama soli i napravite rupu u sredini.
- U posudi pomiješajte kvasac s 300 ml mlake vode, pričekajte par minuta,a potom ga ulijte u brašno i formirajte tijesto.
- Mijesite tijesto desetak minuta na pobrašnjenoj podlozi, a potom ga premjestite u nauljenu posudu, pokrijte čistom krpom i ostavite na toplom barem sat vremena.
- Pomiješajte nasjeckani češnjak i peršin sa 75 ml maslinovog ulja, naribanim parmezanom te koricom i sokom limuna. Dodajte bob i promiješajte.
- Nauljite lim za pečenje i pospite ga krušnim mrvicama.
- Tijesto razvucite u pravokutnik veličine 80x30 cm. Na polovicu rasporedite bob, preklopite ga, pokrijte krpom i pričekajte da se udvostruči.
- Focacciu posolite i pecite otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva.
Pričekajte da se ohladi prije rezanja!