Janjeći ragu s tjesteninom

Mediteranska poslastica za sve ljubitelje janjetine
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 714

Potrebno vam je

  • 250 g janjetina, mljevena
  • 1 dl crno vino
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 150 g pelati
  • 150 g tjestenina s jajima
  • mirisne trave
  • parmezan

Priprema

  1. Na ulju prepžiti luk, češnjak, mrkvu, karamelizirati mljevenu janjetinu (od buta ili plećke), deglazirati crvenim vinom, dodati rajčicu i pustiti da kuha 3-4 sata uz povremeno mješanje.
  2. Pri kraju kuhanja dodati začinske trave po želji (lovor, majčina dušica, bosiljak, mažuran, ružmarin, menta).

Mediteranska poslastica za sve ljubitelje janjetine

Izvor Zdravko Perić

Posjeti Gastro.hr