gastro postao
Mediteranska poslastica za sve ljubitelje janjetine
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 714
Potrebno vam je
- 250 g janjetina, mljevena
- 1 dl crno vino
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 150 g pelati
- 150 g tjestenina s jajima
- mirisne trave
- parmezan
Priprema
- Na ulju prepžiti luk, češnjak, mrkvu, karamelizirati mljevenu janjetinu (od buta ili plećke), deglazirati crvenim vinom, dodati rajčicu i pustiti da kuha 3-4 sata uz povremeno mješanje.
- Pri kraju kuhanja dodati začinske trave po želji (lovor, majčina dušica, bosiljak, mažuran, ružmarin, menta).
Mediteranska poslastica za sve ljubitelje janjetine
Izvor Zdravko Perić