Ječam s gljivama enoki

Enoki ili enokitake su gljive vrlo popularne u azijskoj, posebice japanskoj kuhinji
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 85

Potrebno vam je

  • 150 g gljive miješane, razne
  • 2 režanj češnjak
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 15 g maslac, slani
  • 1 mala žlica majčina dušica
  • 0.50 kom mladi luk
  • 200 g ječam
  • 8 dl povrtni temeljac
  • 2 žlica mascarpone
  • 25 g parmezan
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Na žlici ulja prepržite češnjak i stavite na dno vatrostalne posude. Pecite 25 minuta na 180°C. ostavite da se ohladi.
  2. Na još dvije žlice ulja prepržite gljive dok ne dobiju boju.
  3. U istoj tavi ugrijte maslac i prepržite luk pa dodajte ječam, majčinu dušicu, češnjak i temeljac te kuhajte 20 minuta.
  4. Dodajte gljive, parmezan i mascarpone te malo papra.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr