gastro postao
Enoki ili enokitake su gljive vrlo popularne u azijskoj, posebice japanskoj kuhinji
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 85
Potrebno vam je
- 150 g gljive miješane, razne
- 2 režanj češnjak
- 4 žlica ulje maslinovo
- 15 g maslac, slani
- 1 mala žlica majčina dušica
- 0.50 kom mladi luk
- 200 g ječam
- 8 dl povrtni temeljac
- 2 žlica mascarpone
- 25 g parmezan
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Na žlici ulja prepržite češnjak i stavite na dno vatrostalne posude. Pecite 25 minuta na 180°C. ostavite da se ohladi.
- Na još dvije žlice ulja prepržite gljive dok ne dobiju boju.
- U istoj tavi ugrijte maslac i prepržite luk pa dodajte ječam, majčinu dušicu, češnjak i temeljac te kuhajte 20 minuta.
- Dodajte gljive, parmezan i mascarpone te malo papra.
Izvor Skuhatćute