Jelo s tjesteninom od samo 4 sastojka!

Victoria Alexandrova/Unsplash Tjestenina s bosilljkom
Ako ti je argument za naručivanje hrane kroničan nedostatak vremena, planiramo ti ga pobiti ovim receptom. Isprobaj ovo odlično jelo s tjesteninom i samo još 3 dodatna sastojka.
Vidi originalni članak

Da, moguće je od samo 4 sastojka pripremiti ručak ili večeru. Trebat ćeš tjesteninu po izboru, poput špageta ili linguina, svježi bosiljak, malo maslaca i sol. Priprema traje 15 minuta, a rezultat je božanstven.

Naravno, ako su ti pri ruci češnjak, limunova korica i/ili komad parmezana, slobodno malo proširi popis sastojaka. Dobar tek!

 

mali vodič Kako napraviti savršen pesto od bosiljka?

 

Tjestenina sa svježim bosiljkom

Sastojci:

  • 500 g tjestenine po izboru
  • 80 g svježeg bosiljka
  • 6 žlica maslaca
  • sol

Postupak:

  1. U velikoj posudi zagrij dobro posoljenu vodu.
  2. Listove bosiljka stavi u veliko cjedilo pa ih uroni na 10 sekundi u kipuću vodu. Odmah ih isperi u hladnoj vodi i ocijedi rukama.
  3. Izblendaj bosiljak s maslacem sobne temperature u glatku smjesu.
  4. U istoj vodi u kojoj se blanširao bosiljak skuhaj tjesteninu al dente. Sačuvaj šalicu vode od kuhanja.
  5. Procijedi tjesteninu pa je vrati u istu posudu, dodaj usitnjeni bosiljak s maslacem i 50 ml vode od kuhanja. Dobro promiješaj i posoli po ukusu. Posluži odmah!

 

omiljena pita Lagani ručak: Quiche od rajčica i tikvica s bosiljkom

 

Posjeti Gastro.hr