Recepti Tjestenina 10. rujna 2025.

Jelo s tjesteninom od samo 4 sastojka

Tjestenina
3 MIN
12 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Tjestenina s bosilljkom
Tjestenina s bosilljkom
foto: Victoria Alexandrova/Unsplash
Ako ti je argument za naručivanje hrane kroničan nedostatak vremena, planiramo ti ga pobiti ovim receptom. Isprobaj ovo odlično jelo s tjesteninom i samo još 3 dodatna sastojka.

Da, moguće je od samo 4 sastojka pripremiti ručak ili večeru. Trebat će ti tjestenina po izboru, poput špageta ili linguina, svježi bosiljak, malo maslaca i sol. Priprema traje 15 minuta, a rezultat je božanstven.

Naravno, ako su ti pri ruci češnjak, limunova korica i/ili komad parmezana, slobodno malo proširi popis sastojaka. Dobar tek, u nastavku je naš recept.
Pesto Možda vas zanima... Kako napraviti savršen pesto od bosiljka Recepti

 | Author: shutterstock Bosiljak je obavezni sastojak ovog jednostavnog jela, no dobro će doći i malo parmezana foto: shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Tjestenina sa svježim bosiljkom
3 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Tjestenina 500 g
  • Listići svježeg bosiljka 80 g
  • Maslac 6 žlica
  • Sol
Postupak
  1. U velikoj posudi zagrij do vrenja dobro posoljenu vodu.


  2. Listove bosiljka stavi u veliko cjedilo pa ih uroni na 10 sekundi u kipuću vodu. Odmah ih isperi u hladnoj vodi i ocijedi rukama.


  3. Izblendaj bosiljak s maslacem sobne temperature u glatku smjesu.


  4. U istoj vodi u kojoj se blanširao bosiljak skuhaj tjesteninu al dente. Sačuvaj šalicu vode od kuhanja.


  5. Procijedi tjesteninu pa je vrati u istu posudu, dodaj usitnjeni bosiljak s maslacem i 50 ml vode od kuhanja. Dobro promiješaj i posoli po ukusu. Posluži odmah!


Quiche od rajčica i tikvica s bosiljkom Možda vas zanima... Lagani ručak: Quiche od rajčica i tikvica s bosiljkom Recepti

Njoki s pestom Možda vas zanima... Njoki s pestom od bosiljka gotovi u samo 15 minuta! Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.