gastro postao
Ako ti je argument za naručivanje hrane kroničan nedostatak vremena, planiramo ti ga pobiti ovim receptom. Isprobaj ovo odlično jelo s tjesteninom i samo još 3 dodatna sastojka.
Da, moguće je od samo 4 sastojka pripremiti ručak ili večeru. Trebat ćeš tjesteninu po izboru, poput špageta ili linguina, svježi bosiljak, malo maslaca i sol. Priprema traje 15 minuta, a rezultat je božanstven.
Naravno, ako su ti pri ruci češnjak, limunova korica i/ili komad parmezana, slobodno malo proširi popis sastojaka. Dobar tek!
Tjestenina sa svježim bosiljkom
Sastojci:
- 500 g tjestenine po izboru
- 80 g svježeg bosiljka
- 6 žlica maslaca
- sol
Postupak:
- U velikoj posudi zagrij dobro posoljenu vodu.
- Listove bosiljka stavi u veliko cjedilo pa ih uroni na 10 sekundi u kipuću vodu. Odmah ih isperi u hladnoj vodi i ocijedi rukama.
- Izblendaj bosiljak s maslacem sobne temperature u glatku smjesu.
- U istoj vodi u kojoj se blanširao bosiljak skuhaj tjesteninu al dente. Sačuvaj šalicu vode od kuhanja.
- Procijedi tjesteninu pa je vrati u istu posudu, dodaj usitnjeni bosiljak s maslacem i 50 ml vode od kuhanja. Dobro promiješaj i posoli po ukusu. Posluži odmah!