Juha od cvjetače sa sirom - savršen jesenski comfort food

Getty Images Krem juha od pečene cvjetače s harissom
Gusta, kremasta juha bit će odlično predjelo, a zbog bogate kombinacije sireva vrlo lako može postati i genijalno glavno jelo.
Vidi originalni članak

Slani feta sir i sirevi poput goude bit će idealan dodatak cvjetači, krumpiru i začinskom bilju te pretvoriti klasičnu krem juhu u poslasticu kojoj ćete se poželjeti vratiti. Ova juha bit će idealno predjelo raskošnom ručku, ali i brzinski topli obrok za vrijeme užurbanih dana tijekom tjedna. Priprema se brzinski, kremasta je i topla, a samim time stvorena za fina uživanja za vrijeme hladnijih dana.

 

Naših top 5 Pet jesenskih krem juha koje ćete odmah poželjeti pripremiti

 

Juhu možete poslužiti samu, uz tostirani kruh ili pak uz croutonse koje ste aromatizirali maslacem, začinskim biljem i parmezanom.

 

za zagrijavanje Jesenji klasik: Krem juha od tikve
 

Potrebno vam je:

  • 80 g maslaca
  • 1 luk
  • 1 cvjetača
  • 1 krumpir
  • 100 g goude
  • začinsko bilje
  • 400 ml mlijeka
  • 100 g feta sira

Priprema:

  1. Rastopite maslac u tavi. Dodajte luk i pržite oko pet minuta.
  2. Dodajte cvjetaču, oguljeni krumpir narezan na komade, mlijeko i začine pa smanjite temperaturu.
  3. Ostavite da se pirja oko 30 minuta dok cvjetača ne omekša.
  4. Zatim izmiksajte s krumpirom dok ne dobijete kremastu, gustu juhu. Dodajte ribanu goudu ili neki drugi sir po želji, pa pustite da se rastopi.
  5. Prelijte mlijekom i pospite kockicama feta sira koje ćete umiješati u juhu neposredno prije jela.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr