Špajza 17. listopada 2018.

Pet jesenskih krem juha koje ćete odmah poželjeti pripremiti

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bundeva, slanutak, rajčica, batat i jabuke nikad nisu imali bolji okus. Ubacite ih u lonac, skuhajte juhu i uživajte u sve hladnijim danima na najfiniji mogući način.

Sve hladniji jesenski dani od nas traže brzu i jednostavnu okrjepu, a ako kombinacija uključuje i sezonske namirnice, bolje zbilja ne može. Za vas smo odabrali pet genijalnih krem juha koje će vas istog trenutka natjerati u kuhinju. 

 

krem juha od mrkve | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Slanutak je sjajan dodatak juhama bez obzira igra li glavnu ili sporednu ulogu. Kombinirajte ga s cvjetačom, mrkvom, đumbirom i krumpirom ili pak uživajte u njegovim orašastim okusima baš onakvima kakvi jesu, uz dozu kumina, kurkume ili curryja.

 

Možda vas zanima... Raskošna krem juha od cvjetače i slanutka Recepti

 

Kakva bi to jesen bila bez juhe od bundeve? Dodajte joj i koju kap domaćeg bučinog ulja, pokoju bučinu sjemenku i uživajte u okusima jeseni u izvornom obliku.

 

Možda vas zanima... Kraljica jeseni: Kremasta juha od bundeve Kolumne

 

 | Author: Geeketa foto: Geeketa

 

Sezona rajčice još uvijek nije gotova, pa je tako i juha od rajčice sasvim logičan odabir za sve hladnije jesenske dane. Začinite je domaćim croutonsima, pa oduševite baš svakog tko je isproba.

 

Možda vas zanima... Čarolija na tanjuru - domaća juha od rajčice Kolumne

 

Još jedna narančasta ljepotica dolazi na stol u nešto egzotičnijem ruhu. Batat je idealan dodatak jesenskom načinu uživanja u hrani, a osim kao pomfrit ili pire, možete ga pripremiti i kao gustu juhu. Juhi dodajte i žlicu skuhane riže ili leće, pokoji kikiriki te sjemenke i kompletan ručak gotov je prije nego što možete zamisliti.

 

Možda vas zanima... Okrijepite se gustom juhom od batata Recepti

 

Juha od jabuka možda i neće biti vaš prvi odabir, no kada je jednom isprobate, vjerujte, oduševit će vas. Jabuke i kelj sjajna su kombinacija, a malo pancete ili slanine samo su dodatan razlog da se odmah bacite na pripremu ovog genijalnog spoja okusa.

 

zelena juha Možda vas zanima... Kelj i jabuke ljube se u gustoj zelenoj juhi None


Dobar tek!

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.