Sve hladniji jesenski dani od nas traže brzu i jednostavnu okrjepu, a ako kombinacija uključuje i sezonske namirnice, bolje zbilja ne može. Za vas smo odabrali pet genijalnih krem juha koje će vas istog trenutka natjerati u kuhinju.
Slanutak je sjajan dodatak juhama bez obzira igra li glavnu ili sporednu ulogu. Kombinirajte ga s cvjetačom, mrkvom, đumbirom i krumpirom ili pak uživajte u njegovim orašastim okusima baš onakvima kakvi jesu, uz dozu kumina, kurkume ili curryja.
Kakva bi to jesen bila bez juhe od bundeve? Dodajte joj i koju kap domaćeg bučinog ulja, pokoju bučinu sjemenku i uživajte u okusima jeseni u izvornom obliku.
Sezona rajčice još uvijek nije gotova, pa je tako i juha od rajčice sasvim logičan odabir za sve hladnije jesenske dane. Začinite je domaćim croutonsima, pa oduševite baš svakog tko je isproba.
Još jedna narančasta ljepotica dolazi na stol u nešto egzotičnijem ruhu. Batat je idealan dodatak jesenskom načinu uživanja u hrani, a osim kao pomfrit ili pire, možete ga pripremiti i kao gustu juhu. Juhi dodajte i žlicu skuhane riže ili leće, pokoji kikiriki te sjemenke i kompletan ručak gotov je prije nego što možete zamisliti.
Juha od jabuka možda i neće biti vaš prvi odabir, no kada je jednom isprobate, vjerujte, oduševit će vas. Jabuke i kelj sjajna su kombinacija, a malo pancete ili slanine samo su dodatan razlog da se odmah bacite na pripremu ovog genijalnog spoja okusa.
Dobar tek!