695 prikaza 19. rujna 2016.

Kelj i jabuke ljube se u gustoj zelenoj juhi

zelena juha
Thinkstock
Transformirajte kelj u ukusnu juhu i, ako već niste - instantno ga zavolite.

Kelj, jabuke i mirisna panceta divan su spoj za ukusne rezultate. Fina gusta juha smirujuće zelene boje osvojit će vas najprije izgledom, a zatim očarati okusom. Blagi, pomalo slatkasti okusi u kombinaciji s pravim odabirom začina zbilja mogu tvoriti savršen ručak. U tanjur guste juhe ubacite šaku prženih kockica kruha i naprosto uživajte!

Potrebno vam je:

  • 1 manja glavica kelja
  • 5 dkg pancete ili slanine
  • 8 dcl temeljca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 1 jabuka
  • 3 žlice mascarpone sira ili grčkog jogurta
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Listove kelja odvojite i operite.
  2. Nasjeckajte na veće komade.
  3. Nasjeckajte pancetu ili slaninu na sitno pa popržite.
  4. Ubacite kelj i promiješajte kako bi listovi poprimili miris pancete.Ukoliko je potrebno, dodajte još ulja.
  5. Kuhajte oko pet minuta dok kelj ne povene pa dodajte polovicu temeljca i kuhajte oko 10 minuta.
  6. Povremeno promiješajte.
  7. Prebacite sve zajedno u blender i blendajte dok ne dobijete kremastu juhu.
  8. Za to vrijeme, u istoj posudi u kojoj ste kuhali kelj, na ulju popržite nasjeckanu jabuku i luk.
  9. Kuhajte dok ne omekšaju i dodajte ostatak temeljca.
  10. Blendajte i njih pa na kraju pomiješajte s gustom juhom od kelja.
  11. Dobro promiješajte, začinite, dodajte žlicu mascapone sira ili vrhnja na vrh i poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.