gastro postao
Fina, zdrava i topla juha savršeno odgovara nadolazećim kišnim danima.
Naljepša dobrodošlica jeseni upravo su tople juhe s puno povrća. Iskoristite svježe plodove koje još uvijek možete pronaći u vrtu ili na tržnici pa ih ubacite u lonac s malo piletine i finim domaćim noklicama. Ovu juhu nije potrebno kuhati satima, dovoljno će biti da povrće i piletina omekšaju, a noklice se skuhaju. Ubacite i šaku peršina pa poslužite uz domaći kruh.
Potrebno vam je:
- 2 šalice mahuna
- 2 manja krumpira
- 2 mrkve
- 2 šalice graška
- 1 luk
- 4 žlice brašna
- 1 jaje
- 100 g piletine
- Peršin
- Sol, papar, crvena paprika
Postupak:
- Luk nasjeckajte pa ga pirjajte na ulju dok se ne zažuti.
- U međuvremenu ogulite i nasjeckajte mrkvu i krumpir.
- Piletinu također nasjeckajte na komadiće pa je dodajte na luk.
- Kada se zapekla sa svih strana, dodajte mrkvu i krumpir.
- Dodajte temeljac ili vodu, pa ubacite i grašak i mahune.
- Kuhajte dok povrće ne omekša. Dodajte sol, papar, crvenu papriku.
- U posudici pomiješajte jaje i brašno u gustu smjesu.
- Po potrebi dodajte malo ulja.
- Pomoću dvije žlice radite noklice pa ih ispustite u juhu kada zavrije.
Dobar tek!