Slani feta sir i sirevi poput goude bit će idealan dodatak cvjetači, krumpiru i začinskom bilju te pretvoriti klasičnu krem juhu u poslasticu kojoj ćete se poželjeti vratiti. Ova juha bit će idealno predjelo raskošnom ručku, ali i brzinski topli obrok za vrijeme užurbanih dana tijekom tjedna. Priprema se brzinski, kremasta je i topla, a samim time stvorena za fina uživanja za vrijeme hladnijih dana.
Juhu možete poslužiti samu, uz tostirani kruh ili pak uz croutonse koje ste aromatizirali maslacem, začinskim biljem i parmezanom.
Potrebno vam je:
- 80 g maslaca
- 1 luk
- 1 cvjetača
- 1 krumpir
- 100 g goude
- začinsko bilje
- 400 ml mlijeka
- 100 g feta sira
Priprema:
- Rastopite maslac u tavi. Dodajte luk i pržite oko pet minuta.
- Dodajte cvjetaču, oguljeni krumpir narezan na komade, mlijeko i začine pa smanjite temperaturu.
- Ostavite da se pirja oko 30 minuta dok cvjetača ne omekša.
- Zatim izmiksajte s krumpirom dok ne dobijete kremastu, gustu juhu. Dodajte ribanu goudu ili neki drugi sir po želji, pa pustite da se rastopi.
- Prelijte mlijekom i pospite kockicama feta sira koje ćete umiješati u juhu neposredno prije jela.
Dobar tek!