Recepti 2333 prikaza 29. studenoga 2018.

Juha od cvjetače sa sirom - savršen jesenski comfort food

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Gusta, kremasta juha bit će odlično predjelo, a zbog bogate kombinacije sireva vrlo lako može postati i genijalno glavno jelo.

Slani feta sir i sirevi poput goude bit će idealan dodatak cvjetači, krumpiru i začinskom bilju te pretvoriti klasičnu krem juhu u poslasticu kojoj ćete se poželjeti vratiti. Ova juha bit će idealno predjelo raskošnom ručku, ali i brzinski topli obrok za vrijeme užurbanih dana tijekom tjedna. Priprema se brzinski, kremasta je i topla, a samim time stvorena za fina uživanja za vrijeme hladnijih dana.

 

Možda vas zanima... Pet jesenskih krem juha koje ćete odmah poželjeti pripremiti Špajza

 

Juhu možete poslužiti samu, uz tostirani kruh ili pak uz croutonse koje ste aromatizirali maslacem, začinskim biljem i parmezanom.

 

Možda vas zanima... Jesenji klasik: Krem juha od tikve Recepti
 

 | Author: Getty Images Getty Images

Potrebno vam je:

  • 80 g maslaca
  • 1 luk
  • 1 cvjetača
  • 1 krumpir
  • 100 g goude
  • začinsko bilje
  • 400 ml mlijeka
  • 100 g feta sira

Priprema:

  1. Rastopite maslac u tavi. Dodajte luk i pržite oko pet minuta.
  2. Dodajte cvjetaču, oguljeni krumpir narezan na komade, mlijeko i začine pa smanjite temperaturu.
  3. Ostavite da se pirja oko 30 minuta dok cvjetača ne omekša.
  4. Zatim izmiksajte s krumpirom dok ne dobijete kremastu, gustu juhu. Dodajte ribanu goudu ili neki drugi sir po želji, pa pustite da se rastopi.
  5. Prelijte mlijekom i pospite kockicama feta sira koje ćete umiješati u juhu neposredno prije jela.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.