Juha od janjetine po dalmatinski

Juha od janjetine, krumpira i tikvice
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 352

Potrebno vam je

  • 1000 g janjtina, srednje masna
  • 1 vezica celer, list
  • 1 vezica peršin, list
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 2 kom krumpir, zreli
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Komade janjetine kuhajte u umjerenoj količini vode s kockicama očišćenog krumpira, tikvice, jednom rajčicom, raspolovljenom glavicom luka, stručkom celera, peršina i mrkve te češnjakom.
  2. Kad meso postane mekano posolite i popaprite. Juhu procijedite i dodajte malo riže te prokuhajte.
  3. Komade mesa poslužite kao glavno jelo s preostalim povrćem i senfom ili hrenom.

Juha od janjetine, krumpira i tikvice

Posjeti Gastro.hr