gastro postao
Juha od janjetine, krumpira i tikvice
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 352
Potrebno vam je
- 1000 g janjtina, srednje masna
- 1 vezica celer, list
- 1 vezica peršin, list
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom tikvice, zelene
- 2 kom krumpir, zreli
- 1 kom rajčica, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- sol
- papar
Priprema
- Komade janjetine kuhajte u umjerenoj količini vode s kockicama očišćenog krumpira, tikvice, jednom rajčicom, raspolovljenom glavicom luka, stručkom celera, peršina i mrkve te češnjakom.
- Kad meso postane mekano posolite i popaprite. Juhu procijedite i dodajte malo riže te prokuhajte.
- Komade mesa poslužite kao glavno jelo s preostalim povrćem i senfom ili hrenom.
Juha od janjetine, krumpira i tikvice