Juha od krumpira

Gusta i zasitna juha može se jesti kao predjelo ili kao glavno jelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 403

Potrebno vam je

  • 150 g luk ,crveni
  • 500 ml mesni temeljac
  • 600 g krumpir, zreli
  • 50 g poriluk (cijeli)
  • 200 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • celer, korijen
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • majčina dušica
  • 2 žlica vrhnje za kuhanje
  • 0.50 žlica maslac, slani

Priprema

  1. Na maslacu propirjajte luk narezan na ploške. Dodajte temeljac, oguljeni krumpir narezan na ploške, sjeckani poriluk, mlijeko, vodu, celer, majčinu dušicu i kuhajte 20 minuta, dok krumpir ne omekša.
  2. Juhu miksajte dok ne postane kremasta. Ponovno zagrijte i umiješajte vrhnje za kuhanje.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr