gastro postao
Gusta i zasitna juha može se jesti kao predjelo ili kao glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 403
Potrebno vam je
- 150 g luk ,crveni
- 500 ml mesni temeljac
- 600 g krumpir, zreli
- 50 g poriluk (cijeli)
- 200 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- celer, korijen
- svježe mljeveni papar
- sol
- majčina dušica
- 2 žlica vrhnje za kuhanje
- 0.50 žlica maslac, slani
Priprema
- Na maslacu propirjajte luk narezan na ploške. Dodajte temeljac, oguljeni krumpir narezan na ploške, sjeckani poriluk, mlijeko, vodu, celer, majčinu dušicu i kuhajte 20 minuta, dok krumpir ne omekša.
- Juhu miksajte dok ne postane kremasta. Ponovno zagrijte i umiješajte vrhnje za kuhanje.
Izvor Skuhatćute